| |

Steffen Jacobsens populære krimiserie udkommer på norsk hos Cappelen Damm

Den danske forfatter Steffen Jacobsens populære krimiserie med den danske politikommissær Lene Jensen og privatdetektiven Michael Sander i hovedrollerne er med stor succes udkommet hos os på forlaget Saga Egmont i Sverige, Finland, Polen og Spanien. Og nu står den fængslende serie endnu en gang til at nå nye læsere, når forlaget Saga Egmont i et samarbejde med det norske forlag Cappelen Damm skal udgive serien på norsk.

Dette markerer endnu en milepæl i Steffen Jacobsens voksende internationale succes og viser, hvordan det nydannede Egmont Books – der omfatter norske Cappelen Damm og danske Lindhardt og Ringhof, som Saga Egmont er en del af – hjælper populære forfattere med at nå ud til et globalt publikum.

De to første bøger i Steffen Jacobsens Nordic Noir-serie om Lene Jensen og Michael Sander – ‘Trofæ” og “Gengældelsen” – forventes at udkomme i Norge i henholdsvis april og maj.

“Vi er stolte af at kunne præsentere Steffen Jacobsens medrivende krimiserie for vores norske læsere. I takt med at hans internationale anerkendelse fortsætter med at vokse i Norden, men også i resten af verden, er vi glade for at være en del af denne rejse og for at kunne tilbyde den bedste storytelling på norsk,”

siger Hege Stølen Berstad, redaktør hos Cappelen Damm


Digitalisering og internationalisering er blevet de ledende strategier inden for moderne forlagsvirksomhed, og Saga Egmont arbejder målrettet for at fremme disse strategier ved at hjælpe forfattere som bl.a. Steffen Jacobsen med at nå ud til et større publikum gennem forskellige digitale markeder over hele verden.

“Vores mission hos Saga Egmont forbliver klar: Vi vil gøre de bedste historier tilgængelige overalt og for alle,” siger Lasse Korsemann Horne, forlagsdirektør hos Saga Egmont. “Den internationale anerkendelse af Steffen Jacobsens værker viser tydeligt, hvor succesfuld denne tilgang kan være.”

Om Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen (f. 1956) er overlæge, dr.med., debattør og en af Danmarks mest succesrige spændingsforfattere. Han fik sit store gennembrud i 2013 med “Trofæ”, som er den første bog i krimiserien om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Siden har han skrevet en række populære spændingsromaner. I 2017 udkom “Da blev jeg Døden” – en historisk roman om Niels Bohr og atombomben. Hans bøger er solgt til filmatisering og udgivelse i det meste af Europa, USA, Japan, Kina og Taiwan, og han bliver af udenlandske anmeldere sammenlignet med John le Carré, Frederick Forsyth og Jan Guillou.


Steffen Jacobsen: Trofæ

Elizabeth Caspersen er en hovedrig arving til et verdensomspændende dansk industriimperium, men finder en dvd i sin afdøde fars pengeskab. Filmoptagelser skildrer en kynisk, velorganiseret menneskejagt i et arktisk landskab. En jagt, der ender med en ung mands død. Filmen kan ødelægge Elizabeth Caspersen, hendes familie og farens eftermæle. Hun hyrer ekspolitimand og ekssoldat Michael Sander til diskret at identificere offer og bødler.

Sander hvirvles ind i en gådefuld og bizar verden med menneskesafarier, organiseret af en gruppe jægere og veteraner fra Balkan og Afghanistan og rigmænd med herrefolksmentalitet, der kræver bestandigt farligere adspredelser. Under opklaringen indleder Michael Sander et tøvende og problematisk samarbejde med politikommissær Lene Jensen fra Rigspolitiet, der både efterforsker et mystisk selvmord begået af en veteran fra Den Kongelige Livgarde, og prøver at hævne mishandlingen og voldtægten af sin datter.


Steffen Jacobsen: Gengældelsen

Danmark mister sin uskyld, da en selvmordsbomber udløser en sprængladning under en af Tivolis mest populære forlystelser.

Ingen tager ansvar for handlingen, og syv måneder senere har politiet stadig ingen spor at gå efter.

Politikommissær Lene Jensen har været en del af den resultatløse efterforskning, men da hun involveres i et dødsfald på Nørreport Station, ser hun pludselig en mulig forbindelse til bomben i Tivoli. Sammen med Michael Sander – eksklusiv privatdetektiv – forsøger hun at trænge til bunds i sagen. Kun for at opdage at nogle ved mere, end de fortæller, og at et nyt angreb i Danmark meget vel kan være nært forestående.

***

Forlaget Saga Egmont er en del af forlaget Lindhardt og Ringhof og Egmont Fonden.Vi er et forlag med internationalt perspektiv, der udgiver titler på mere end 30 sprog og i alle afkroge af verden. Sagas mission er enkel: Vi ønsker at vække litteraturen til live og bringe den ud til læserne, uanset om der er tale om e-bøger, lydbøger eller podcasts.

Lignende indlæg