| | | | |

Leif Panduro hyldes som Årets Klassiker 2023

Den satiriske og samfundskritiske forfatter og dramatiker Leif Panduro (1923-1977) fejres i denne måned på landets biblioteker som Årets Klassiker 2023, som også er 100-året for hans fødsel. I den anledning har vi fundet en række af vores retrodigitaliserede bøger om forfatteren frem fra vores katalog.

Danmarks store forfatter og dramatiker

Leif Panduro er kendt som en af det tyvende århundredes største danske forfattere, der var uforlignelig til at skildre det danske samfund med både humor og realisme. Han blev en væsentlig stemme i 1960-70’ernes modernisme, hvor der blev sat kritisk og ironisk spørgsmålstegn ved de gængse værdier i samfundet.

Panduro debuterede i 1957 med “Av, min guldtand” og er især kendt for romanerne “Rend mig i traditionerne” (1958) og “De uanstændige” (1960). Han satte om nogen sit præg på både dansk litteraturhistorie med sine romaner og dansk fjernsyn og radio med sine tv- og radiospil. Hans værker udmærker sig ved både at være umiddelbart forståelige og samtidig at rumme uudtømmelige muligheder for dybere fortolkning.

Årets Klassiker 2023 – Klassikerdagen

Årets Klassiker markeres af landets biblioteker, og Leif Panduro blev hyldet på Nørrebro Bibliotek på Klassikerdagen d. 19. september.

Klassikerdagen er indstiftet af Samrådet for de Litterære Selskaber og Danmarks Biblioteksforening. De står sammen med Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab bag Klassikerdagen. En komité med repræsentanter fra institutionerne bag Klassikerdagen står for arbejdet med at arrangere Klassikerdagen.

Læs mere om Klassikerdagen på https://klassikerdagen.dk/ og om Årets Klassiker 2023 på https://litteratursiden.dk/artikler/leif-panduro-fejres-som-aarets-klassiker-2023

Du kan finde titlerne hos din foretrukne onlineforhandler, digitale bibliotek eller abonnementstjeneste for download eller streaming af indhold. 

Lignende indlæg